Pengguna & Pengedar Shaklee yg sah & WAHM yang berjaya
Header

kegunaan madu antaranya kurangkan kolestrol

December 7th, 2009 | Posted by dilot in hidup dan kesihatan | hidup dan pasangan
Number of View :1695

cerita bab kolestrol ni, yang teruja mesti perempuan. pantang nampak keyword  kurangkan lemak, kuruskan badan dan kurangkan kolestrol, kompem terus je nak beli..salah seorangnya..mestilah aku.

Kebaikan madu ni memang banyak, antaranya migrain, lelah, batuk dan  lain-lain. untuk kurangkan kolestrol pun boleh juga. tak percaya? boleh baca entri ni..link

aku pun pernah buat eksperimen, setakat ni memang kurang la kegemukan badan aku ni…dari 60 kg..hehehe..sekarang dah…53 kg…

ni madu yang aku makan, caranya,

minum sesudu madu sebelum tidur dan bangun pagi makan kurma. guna sudu plastik je tau. jangan guna sudu besi. tiap-tiap hari

1

kalau nak dapat madu yang betul-betul asli boleh pergi dekat muzium lebah, ayer keroh, dekat je dengan tol ayer keroh. harga pun berpatutan.

Giant BB Sdn. Bhd

Lot 2363, Batu 7 1/2 (No. Gerai 14), Pusat Pelancongan Ayer Keroh, Jalan Ayer Keroh/Mini Malaysia, 75450 Melaka Malaysia.

3

nama madu ni, MADU CUKA EPAL. Kegunaan: untuk kurangkan kolestrol dalam badan dan turunkan tekanan darah tinggi. tapi yang ni 2 sudu, jangan simpan dalam peti ais tau.

5

ni sarang lebah yang original tapi sudah diawet. macam menara KLCC pun ye jugak.

6 Yang ini Jeli DiRaja / Royal Jeli. jarang ditemui di dalam sarang lebah. Jeli Diraja ni dihasilkan oleh lebah pekerja melalui kalenjar hypopharryngeal untuk diberi makan kepada Permaisuri Lebah sepanjang hayatnya. Warnanya seakan putih susu dan berupa cecair pekat (krim). Royal Jeli khas untuk pasangan yang dah berkahwin dan kegunaannya untuk menguatkan tenaga batin pihak lelaki.

Bagi mereka yang selalu mengantuk masa memandu, boleh makan madu ni..  tapi mereka yang dah berkahwin jela.

Yang bawah ni antara kegunaan lebah dan madu:

1) Madu asli: melegakan selsema, buang angin dalam badantajamkan memori

2) Propolis : merawat kesan melecur pada kulit, menahan tumbesaran ulser/tumor, demam/selsema, sakit mulut/gigi, resdung dan lain-lain

3) Debunga Lebah : menguatkan sistem ketahanan dalam badan

4) Bisa lebah : anti-fungal, asma, migrain, mengurangkan kepekatan dan pembekuan darah, malaria dan sebahagian penyakit kanser

5) Larve lebah : membantu penjagaan rambut, kekerapan kencing, penyakit jantung, ketidaklancaran darah haid dan keupayaan seksual lelaki

6) Madu Tualang : Menambahkan panas badan

7) Madu Embun : menguatkan tulang kanak-kanak, cegah osteoporisi, bersihkan usus, untuk wanita mengandung, pesakit diabetis dan warga tua

8) Madu Ginseng (Ginseng Honey): melegakan sakit sendi dan otot, panaskan badan dan kuatkan otot kaki serta pinggang,

9) Madu Ginseng (Wild Ginseng Honey) : buang angin dalam badan, menambah tenaga, cuci buah pinggang, panaskan badan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

15 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.